Over de LVVP

Handhaving huidige zzp-wetgeving wordt aangescherpt

Handhaving huidige zzp-wetgeving wordt aangescherpt

18-07-2019 Print

Op dit moment wordt er niet gehandhaafd op de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (dba), ook wel de zzp-wetgeving genoemd. In 2020 blijft dat zo, maar de Belastingdienst let wel ietsje beter op. Met andere woorden: een gewaarschuwde opdrachtgever telt volgend jaar voor twee.

De Belastingdienst kan nu alleen ingrijpen bij zogenaamde kwaadwillenden en hen een boete opleggen als er (toch) sprake blijkt te zijn van een dienstbetrekking. In 2020 kan dat ook bij opdrachtgevers die een eerdere aanwijzing van de belastinginspecteur niet opvolgen. Ook wanneer zij niet als kwaadwillend bestempeld kunnen worden. Dit staat in de Tweede Kamerbrief van minister Koolmees van SZW en staatssecretaris Snel van Financiën. Krijgt u volgend jaar een aanwijzing van de belastingadviseur, neem deze dan extra serieus.

Modelovereenkomsten LVVP 5 jaar geldig
De LVVP heeft modelovereenkomsten beschikbaar voor praktijkmedewerking en praktijkwaarneming. Overigens hebben deze huidige modelovereenkomsten een geldigheid van vijf jaar. Werkt u met deze overeenkomsten, dan kan dat tot 14 juni 2022. Let u erop dat de werkelijke omstandigheden overeenkomen met wat er op papier staat, anders heeft u geen enkele zekerheid.

 

Ook interessant

NZa waarschuwt VGZ, CZ en DSW vanwege onvoldoende transparant zorginkoopproces

Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is gebleken dat VGZ, CZ en DSW één of meerdere wijzigingen in het ...

Lees meer

Leertherapie: geen vergoeding, wel dossierplicht

Leertherapie betreft een opleidingssituatie en valt dus niet onder de Zorgverzekeringswet. Leertherapie wordt dus niet vergoed door de zorgverzekeraar. De ...

Lees meer