Over de LVVP

Herhaling: quickscan werking meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Herhaling: quickscan werking meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

04-02-2015 Print

Zoals u wellicht weet, heeft de LVVP een stappenplan opgesteld waarmee u eventuele vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling kunt toetsen op toelaatbare vervolgacties. Deze wettelijk verplichte ‘meldcode’ is gebaseerd op een model van de overheid en is te vinden op Mijn LVVP onder ‘mijn praktijkvoering’. Via een quickscan onderzoekt VWS nu of u bekend bent met de meldcode en in hoeverre u deze gebruikt. De LVVP heeft een bijdrage geleverd aan de voorbereiding van deze quickscan. VWS verzoekt LVVP-leden aan het onderzoek mee te werken via de vragenlijst die u hier kunt vinden.

Het onderzoek betreft nadrukkelijk géén controle op het gebruik van de meldcode, maar is gericht op het achterhalen van de ervaringen van professionals met de meldcode en de eventuele knelpunten die zij daarbij ervaren. De volledige quickscan wordt eind 2015 afgerond. Het onderzoeksrapport wordt door het ministerie van VWS aangeboden aan de Tweede Kamer.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer