Over de LVVP

Hoge Raad bevestigt: zzp-overeenkomst telt niet, het gaat om de praktijk

Hoge Raad bevestigt: zzp-overeenkomst telt niet, het gaat om de praktijk

12-11-2020 Print

In een recente uitspraak bevestigt de Hoge Raad nog eens wat we al wisten: het maakt niet uit wat er in een overeenkomst wordt vastgelegd, het gaat om hoe de arbeidsrelatie er in de praktijk uitziet. Werkt u met een of meer zzp’ers of bent u zelf zzp’er, zorg dan dat de zaken in de praktijk hetzelfde geregeld zijn als dat ze op papier verwoord worden. Overigens is de eerder aangekondigde wijziging van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie voorlopig van de baan. De situatie blijft dus zoals die was, in ieder geval voorlopig.

Modelovereenkomsten LVVP 5 jaar geldig
De LVVP heeft modelovereenkomsten beschikbaar voor praktijkmedewerking en praktijkwaarneming. De huidige modelovereenkomsten hebben een geldigheid van vijf jaar. Werkt u met deze overeenkomsten, dan kan dat tot 14 juni 2022. Let er dus op dat de werkelijke omstandigheden overeenkomen met wat er op papier staat, anders heeft u geen enkele zekerheid.

Ook interessant

Nieuwe LVVP-handreiking bij verzoek patiënt om kopie dossier

Waar moet u allemaal aan denken als uw (oud-)patiënt verzoekt om een kopie van zijn of haar dossier? ...

Lees meer

Knelpuntenenquête palliatieve zorgrichtlijn ‘Rouw’

De palliatieve zorg richtlijn ‘Rouw’ wordt herzien. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) begeleidt dit proces en vraagt u vriendelijk of ...

Lees meer