Over de LVVP

Holland Rijnland past inkoopprocedure niet aan

Holland Rijnland past inkoopprocedure niet aan

04-02-2016 Print

De LVVP stuurde recentelijk een brief naar Holland Rijnland met het verzoek de inkoopprocedure aan te passen voor vrijgevestigden die kinderen en jongeren behandelen. Holland Rijnland is de samenwerkingsorganisatie van 14 gemeenten: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. In een reactie laat Holland Rijnland weten geen aanpassingen te willen doen.

De inkoopprocedure van Holland Rijnland is niet transparant, er ontbreekt tal van informatie tijdens het moment dat er moet worden getekend en de planning is krap. Bovendien ervaren leden de procedure als een forse administratieve last, omdat deze complex en uitgebreid van aard is. 

We ontvingen inmiddels een reactie van de gemeente Holland Rijnland, met de mededeling de inkoopprocedure niet te wijzigen. Op geen enkele manier komt Holland Rijnland tegemoet aan onze signalen. Wij vinden dit teleurstellend en volstrekt niet passen in deze tijd van het-roer-om, waarbij wordt ingezet op vereenvoudiging van procedures zodat de administratieve lastendruk afneemt. We beraden ons dan ook op vervolgstappen!

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer