Over de LVVP

In ”™t kort

In ”™t kort

04-02-2015 Print

Beknopte informatie over een gunstige incassoregeling voor LVVP-leden, over de vernieuwde beroepscode voor psychologen, over een webinar over de OQ-45, het persbericht over de oprichting van stichting TOP en een oproep voor een toetsenist, die de LVVP-huisband komt versterken.

Beroepscode voor psychologen vernieuwd
Op 1 maart is de nieuwe beroepscode voor psychologen in werking getreden. De beroepscode uit 2007 komt daarmee te vervallen. U kunt de vernieuwde beroepscode hier lezen.

 

LVVP-band zoekt toetsenist

De voormalige LVE had een eigen band, die recentelijk is omgedoopt tot LVVP-band. De muzikanten zijn de LVVP-leden Frits Bosch (gitaar), Christiaan Scheele (gitaar) en Eugen Oostveen (zang). Zij zijn nog op zoek naar een LVVP-lid met ervaring als toetsenist, zodat de band zich kan gaan voorbereiden op een optreden op het LVVP-congres van 5 juni. De muzikanten zullen de congresdag op feestelijke wijze afsluiten. Hebt u ervaring als toetsenist en wilt u deelnemen aan onze huisband? Geef u dan op bij Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info.

 

Gratis webinar over OQ-45 op 31 maart
De LVVP en Reflectum organiseren op 31 maart een gratis webinar over de OQ-45 voor LVVP-leden. Deze webinar start om 16 uur en zal ongeveer één uur duren. Binnenkort ontvangt u per mail een uitnodiging en kunt u zich inschrijven. De webinar wordt gegeven door Kim de Jong, universitair docent bij de Universiteit Leiden en lid van de LVVP ROM-commissie. De webinar wordt ook als workshop gegeven op het LVVP-congres van 5 juni.
De Outcome Questionnaire-45 (OQ-45) is een van de meest gebruikte uitkomstinstrumenten in Nederland bij de behandeling van volwassenen en zit in de ROM-basisset van de LVVP ROM-portal. In de webinar wordt besproken wat het instrument meet, hoe de scores worden geïnterpreteerd en hoe de OQ-45 kan worden ingezet in de behandeling, variërend van uitsluitend meten (vinden) tot gebruik als een feedbackinterventie als integraal onderdeel van de behandeling (verbinden).

Een webinar is een evenement/college op internet met een online publiek, dat de webinar vanachter een PC, tablet of smartphone live volgt. Naast het videobeeld zijn er ook synchroonlopende powerpointdia’s of beelden te zien.

 

Gunstige incassoregeling voor LVVP-leden via Flanderijn

Omdat steeds meer nota’s voor rekening komen van de cliënt of slechts deels door de zorgverzekeraar worden vergoed, kan het aantal openstaande declaraties toenemen. Daarom heeft de LVVP voor haar leden een raamovereenkomst afgesloten met incasso-organisatie Flanderijn, die een aantal gunstige voorwaarden biedt. Voor voormalig-LVE-leden gold die regeling al vanaf 2009. Flanderijn biedt LVVP-leden:

  • professionele ondersteuning bij incasso, waarbij uw relatie met de cliënt niet uit het oog wordt verloren;
  • geen lidmaatschap of abonnement en dito kosten;
  • no cure, no pay bij incassowerkzaamheden in de minnelijke fase, ongeacht de aard en hoogte van de vordering;
  • vaste contactpersonen en transparante online communicatie. 

Flanderijn heeft met 14 vestigingen in Nederland een grote regionale spreiding en voldoet aan  de ISO-normering en Isea-normering.

Flanderijn beseft dat incassowerkzaamheden voor eerstelijns/gz-psychologen, psychotherapeuten en/of klinisch (neuro)psychologen maatwerk is. Dat vertaalt zich in een persoonlijke benadering.
Neem contact op met Flanderijn om de mogelijkheden te bespreken (088 209 2576) of bezoek de website: www.flanderijn.nl. Het aanbod van Flanderijn is uiteraard geheel vrijblijvend.

 

Oprichting stichting TOP en benoeming voorzitter

Op 26 februari jongstleden is de stichting Toewijzend Overleg opleidingsPlaatsen (TOP) opgericht. TOP gaat zich bezighouden met het maken en uitvoeren van een toewijzingsvoorstel voor de (medische) vervolgopleidingen gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch neuropsycholoog, klinisch psycholoog en verpleegkundig specialist ggz. Lees hier het persbericht.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer