Over de LVVP

Informatie over het indienen van uw kwaliteitsstatuut

Informatie over het indienen van uw kwaliteitsstatuut

04-02-2016 Print

Op woensdag 28 september organiseren wij van 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in Utrecht onze vierde en laatste informatiebijeenkomst over het kwaliteitsstatuut. U kunt zich daarvoor opgeven via s.wammes@lvvp.info. Vanaf 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders –gecontracteerd en niet gecontracteerd- in de curatieve ggz onder de Zorgverzekeringswet verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken.

U dient uw kwaliteitsstatuut aan te bieden op www.GGZKwaliteitsstatuut.nl. U kunt zich hier als zorgaanbieder aanmelden, het format-kwaliteitsstatuut downloaden, opslaan, invullen en opsturen. Raadpleeg de uitgebreide, ondersteunende informatie op Mijn LVVP!

 

Downloaden – opslaan – invullen – opsturen
Om het format-kwaliteitsstatuut in te kunnen vullen, dient u te beschikken over het programma Acrobat Reader. De laatste versie van dit programma kunt u gratis downloaden en installeren door gebruik te maken van deze link. LET OP: Als u het format hebt gedownload, vergeet u dan niet het format eerst op te slaan voordat u uw gegevens invult. Doet u dit niet, dan gaan uw gegevens verloren!

 

Wees op tijd en bewaar de goedgekeurde versie van uw kwaliteitsstatuut goed
Als u uw statuut tijdig aanbiedt, ontvangt u op tijd het resultaat van de uitgevoerde toets en kunt u, indien het niet is goedgekeurd, uw statuut aanpassen en nogmaals aanbieden. Wie het kwaliteitsstatuut voor 1 december aanbiedt, heeft voor 1 januari een reactie of het is goedgekeurd. Bewaar de e-mail daarover goed! De versie van het kwaliteitsstatuut die u als bijlage bij die e-mail ontvangt, moet u goed bewaren. Bij toekomstige controles kunt u deze goedgekeurde versie overleggen.

 

Houd uw kwaliteitsstatuut actueel
Het is belangrijk dat u uw kwaliteitsstatuut actueel houdt en eventuele wijzigingen doorvoert. Het kwaliteitsstatuut op uw website of in uw praktijk dient altijd actuele informatie te bevatten.

 

Informatie en vragen
Op deze website vindt u de veelgestelde vragen over het aanbieden van het format kwaliteitsstatuut. Voor overige vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen via het e-mailadres helpdesk@ggzkwaliteitsstatuut.nl of via telefoon 088 – 1263915 (op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 15:00 ).

 

Spreekuur en invulinstructies voor LVVP-leden
Vanwege de vele vragen van leden over de invulling van het kwaliteitsstatuut hebben we op het LVVP-bureau een speciaal telefonisch spreekuur ingesteld. U kunt van maandag tot en met donderdag bellen tussen 11-13 uur en tussen 16 -17 uur. U kunt uw vraag ook mailen naar j.janssen@lvvp.info. Vergeet niet eerst de uitgebreide ondersteunende informatie met invulinstructies te raadplegen op Mijn LVVP:

  • Een invulinstructie die u naast het kwaliteitsstatuutformat kunt leggen en die u ondersteuning biedt bij het invullen van uw kwaliteitsstatuut
  • Een format dat u kunt gebruiken voor de invulling van vraag 7 (behandeltarieven) van uw kwaliteitsstatuut. Dit door u ingevulde format kunt u tevens linken of uploaden in uw kwaliteitsstatuut;
  • Een document met de meest gestelde vragen en antwoorden over het kwaliteitsstatuut;
  • Ondersteunende informatie bij uw keuze tussen sectie II of sectie III.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer