Over de LVVP

Informatie zorgautoriteit over tijdschrijven geactualiseerd

Informatie zorgautoriteit over tijdschrijven geactualiseerd

12-04-2018 Print

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de informatie over tijdschrijven in dbc’s aangepast aan de nieuwste regelgeving. U vindt er antwoord op vragen als: wie mag tijdschrijven en welke tijd kunt u schrijven? De belangrijkste wijziging ten opzichte van 2017 is dat ook ondersteunende beroepen in de gespecialiseerde ggz met ingang van 2018 tijd kunnen schrijven in dbc’s.

Als ondersteunende beroepen tijd schrijven in dbc’s, levert dat in eerste instantie informatie op over de inzet en kosten van bijvoorbeeld psychodiagnostisch werkenden. De tijd van ondersteunende beroepen telt alleen nog niet mee in de afleiding naar de dbc. Met andere woorden: de informatie komt niet op de factuur terecht, maar wel in het DIS. De NZa gaat deze informatie meenemen in de nieuwe bekostigingsstructuur voor de ggz (het zorgclustermodel). Het is dus belangrijk dat ook ondersteunende beroepen hun tijd schrijven.

 

Psychodiagnostisch werkenden

Aanleiding voor deze wijziging zijn signalen van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden (VVP). Die stelde dat de positie van psychodiagnostisch werkenden (pdw’ers) onder druk staat, doordat pdw’ers niet zijn opgenomen in de categorie tijdschrijvende beroepen in de ggz. De NZa heeft met ingang van 2018 het onderscheid opgeheven tussen tijdschrijvende en ondersteunende beroepen. Pdw’ers kunnen dus wel tijdschrijven, maar krijgen nog niet de hogere vergoeding.

Ook interessant

Congrescommissie zoekt leden!

Met het geslaagde congres van september 2017 in het achterhoofd kijkt de congrescommissie alweer vooruit naar de nieuwe editie die najaar 2019 ...

Lees meer

LVVP zet zich in voor minder administratieve lasten

Afgelopen week hadden de ggz-partijen en zorgverzekeraars een bestuurlijk overleg met staatssecretaris Paul Blokhuis over administratieve lasten. Ook de LVVP ...

Lees meer