Over de LVVP

Janneke Dijs: vertrouwenspersoon van de LVVP

Janneke Dijs: vertrouwenspersoon van de LVVP

04-02-2016 Print

Janneke Dijs, arts-psychotherapeut, is benoemd tot vertrouwenspersoon van de LVVP (NB: per 1 april 2019 is Janneke Dijs gestopt als vertrouwenspersoon; er wordt gezocht naar een opvolger; red.). Leden kunnen haar vanaf 1 januari 2017 op vertrouwelijke basis benaderen met vragen en kwesties rondom hun eigen professionele functioneren. De contactgegevens vindt u op Mijn LVVP. In het LVVP-magazine dat u voor kerst ontvangt, stelt zij zich nader aan u voor.

Het magazine bevat verder een interview met bijzonder hoogleraar Patrick Jeurissen over de betaalbaarheid van de ggz, een interview met Tweede Kamerlid Vera Bergkamp van D66, een kennismaking met de LVVP-coaches in het kader van het nieuw LVVP-traject ‘sturen op functioneren’, een interview met de nieuwe klachtenfunctionarissen van de LVVP en Andree Booltink stelt zich voor als nieuw bestuurslid van de LVVP.

Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn de studiereis die bestuur en directie van de LVVP maakten naar Londen om daar het zorgclustermodel te bestuderen, bureaumedewerker Jeanne Janssen die vertelt over het spreekuur kwaliteitsstatuut, directeur Nicole Huppertz van VWS over het terugdringen van de administratieve lasten en het correct declareren van zorg, en LVVP-lid Bert Krapels die op bevlogen wijze vertelt over zijn voorzitterschap van de regionale vereniging jeugd-ggz Haaglanden. Tot slot treft u zoals gebruikelijk de column van Charlotte van der Wall aan en tevens een bespreking van het toneelstuk ‘Slikken en stikken’ van het theatergezelschap De Verleiders. Het lezen weer meer dan waard dus. Vóór de kerst op uw digitale deurmat!

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer