Over de LVVP

Kersteditie LVVP-magazine

Kersteditie LVVP-magazine

04-02-2016 Print

Onder deze link treft u de nieuwste editie aan van ons digitale magazine. De inhoud is ook nu weer verrassend en boeiend. Dit kerstnummer bevat onder meer een interview met bijzonder hoogleraar Patrick Jeurissen over de betaalbaarheid van de ggz. We hebben daarnaast gesproken met Tweede Kamerlid Vera Bergkamp van D66. Zij zegt in het interview dat zij de knip tussen volwassenen-ggz en jeugd-ggz onlogisch vindt. Ook gaat ze in op de evaluatie van de Jeugdwet. Verder kunt u in dit magazine kennismaken met Janneke Dijs; zij wordt de vertrouwenspersoon van de LVVP. Ook maakt u kennis met de LVVP-coaches, de klachtenfunctionarissen en Andree Booltink, het nieuwe bestuurslid van de LVVP.

Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn de studiereis die bestuur en directie van de LVVP maakten naar Londen om daar het zorgclustermodel te bestuderen, bureaumedewerker Jeanne Janssen die vertelt over het spreekuur kwaliteitsstatuut, directeur Nicole Huppertz van VWS over het terugdringen van de administratieve lasten en het correct declareren van zorg, en LVVP-lid Bert Krapels die op bevlogen wijze vertelt over zijn voorzitterschap van de regionale vereniging jeugd-ggz Haaglanden. Tot slot treft u zoals gebruikelijk de column van Charlotte van der Wall aan en tevens een bespreking van het toneelstuk ‘Slikken en stikken’ van het theatergezelschap De Verleiders. Het lezen weer meer dan waard dus!

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer