Over de LVVP

KRO-NCRV maakt uitzending over controle zorgverzekeraars

KRO-NCRV maakt uitzending over controle zorgverzekeraars

04-02-2015 Print

Het journalistieke onderzoeksprogramma De Monitor van omroep KRO-NCRV zendt op 6 september een programma uit op televisie over de manier waarop zorgverzekeraars controle op declaraties uitvoeren in ggz-praktijken. Eerder riepen wij u als lid al op om te reageren naar het onderzoeksprogramma als u ervaring hebt met bijvoorbeeld Achmea die verwijsbrieven bij u opvroeg.

Want, zoals u weet hebben wij een gerechtelijke procedure opgestart tegen Achmea vanwege het opvragen van verwijsbrieven zonder daarbij een goed en proportioneel correct controleplan te overleggen. Achmea lokt daar voor u als ggz-professional klachtwaardig gedrag mee uit, omdat het geven van inzage in verwijsbrieven op die manier strijdig is met uw beroepsgeheim en de privacy van uw cliënt.

Ruim twintig leden van de LVVP hebben gereageerd op onze oproep. Het onderzoeksprogramma betrekt deze bruikbare reacties in de uitzending.  U zult begrijpen dat onze zaak tegen Achmea meer stevigheid en maatschappelijke relevantie krijgt door een uitzending als De Monitor. Het programma wordt op zondag 6 september 2015 om 22.35 uur uitgezonden op Nederland 2.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer