Over de LVVP

Kunt u per 1-1-2017 registreren conform de DSM-5?

Kunt u per 1-1-2017 registreren conform de DSM-5?

04-02-2016 Print

Eerder berichtten wij u over het besluit van minister Schippers om de verzekerde ggz-aanspraken per 1 januari 2017 te duiden op grond van de DSM-5, die daarmee leidend wordt voor de klinische praktijk. Om de impact in de bekostiging tot een minimum te beperken, worden de DSM-5-classificaties via een conversietabel ‘vertaald’ ofwel afgeleid naar DSM-IV-classificaties. De NZa heeft naar de praktijksoftwareleveranciers gecommuniceerd dat zij de conversietabel voor 1 januari moeten inbouwen in de praktijksoftware voor de gb-ggz (prestaties) en de g-ggz (dbc’s), zodat u de DSM-5-classificatie daadwerkelijk kunt gebruiken.

De LVVP maakt zich er echter ernstig zorgen over dat de conversietabel niet tijdig ingebouwd zal zijn, waardoor er problemen kunnen ontstaan met registreren en op langere termijn ook met declareren. We hebben onze zorgen dan ook kenbaar gemaakt bij zowel de NZa als de ons bekende softwareleveranciers. We raden u aan ook zelf bij uw praktijksoftwareleverancier na te vragen of zij de conversietabel tijdig inbouwen en u deze uiterlijk vanaf 1-1-2017 kunt gebruiken.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer