Over de LVVP

Laatste bijeenkomst over kwaliteitsstatuut: 28 september 2016

Laatste bijeenkomst over kwaliteitsstatuut: 28 september 2016

04-02-2016 Print

Ruim 1000 LVVP-leden hebben de afgelopen tijd een van de drie succesvol verlopen bijeenkomsten bezocht over het kwaliteitsstatuut, dat op 1 januari 2017 van kracht wordt voor alle aanbieders van verzekerde zorg, al dan niet gecontracteerd. Op 28 september aanstaande organiseren wij in Utrecht voor alle leden die er niet bij konden zijn een laatste informatiebijeenkomst over het kwaliteitsstatuut. U kunt zich nu al inschrijven via s.wammes@lvvp.info.

Op de informatiebijeenkomsten is onder meer het format besproken dat elke zorgaanbieder moet gaan invullen. De formats voor vrijgevestigden en instellingen zijn inmiddels inhoudelijk vastgesteld en worden momenteel bewerkt door MediQuest. Daarna kan iedere zorgaanbieder invulling gaan geven aan zijn eigen kwaliteitsstatuut.
Op Mijn LVVP, het besloten ledendeel van deze site, vindt u veel belangrijke informatie over het kwaliteitsstatuut, waaronder de antwoorden op veelgestelde vragen die permanent worden geüpdatet. We berichten u zodra de formats klaar zijn om te worden ingevuld, waarschijnlijk rond 1 juli aanstaande. Intussen plaatsen wij op Mijn LVVP zo veel mogelijk downloads die u kunt uploaden in uw kwaliteitsstatuut.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer