Over de LVVP

Laatste fase kostprijsonderzoek NZa

Laatste fase kostprijsonderzoek NZa

11-04-2019 Print

De laatste fase van het kostprijsonderzoek ggz/fz 2020 van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is ingegaan. In mei ontvangen de deelnemers aan het kostprijsonderzoek de benchmark van Sira Consulting en Capgemini Invent en worden zij uitgenodigd voor een bijeenkomst. Op 1 augustus publiceert de NZa nieuwe tarieven op basis van het kostprijsonderzoek.

 

Analyse en controle
Sira Consulting en Capgemini Invent zijn bezig om alle aangeleverde kostprijsgegevens te analyseren. Daarna onderzoekt de NZa de zorgprofielgegevens van alle aanbieders aan de hand van een aantal controles. Het gaat daarbij niet om een materiële controle, maar om een digitale controle op de juistheid van de gegevens.

Benchmark en bijeenkomst
In mei ontvangen de deelnemers aan het kostprijsonderzoek de benchmark van Sira Consulting en Capgemini Invent. Hierin kunnen zij zien u hoe de kosten van hun praktijk zich verhouden tot vergelijkbare zorgaanbieders. In juni presenteren Sira Consulting en Capgemini Invent in een bijeenkomst de resultaten van het kostprijsonderzoek. Deelnemers aan het kostprijsonderzoek zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Publicatie en vragen
Op 1 augustus publiceert de NZa nieuwe tarieven op basis van het kostprijsonderzoek.
Met vragen over het kosprijsonderzoek kunt u terecht bij de NZa via info@nza.nl of telefonisch via (088) 770 8 770.

 

Ook interessant

Zorgen over beroep psychotherapeut volgens NVP onterecht

Enkele leden hebben ons in de afgelopen weken vragen gesteld over mogelijke plannen om het beroep van de psychotherapeut in ...

Lees meer

Toestemmingen kwaliteitsstatuut in het kader van de AVG

Mediquest benaderde u begin dit jaar met het verzoek om toestemming te geven voor (door)leveren van uw gegevens in ...

Lees meer