Over de LVVP

Na lang aandringen komt VGZ met oplossing voor overgenomen Caresq-verzekerden

Na lang aandringen komt VGZ met oplossing voor overgenomen Caresq-verzekerden

09-06-2021 Print

Zoals we eerder berichtten, heeft VGZ een aantal labels van Caresq overgenomen. Al sinds 4 november vorig jaar deden we navraag bij beide verzekeraars naar de gevolgen hiervan voor onze leden. Dit bleef echter lang onduidelijk, waarop de LVVP een melding heeft gedaan bij de NZa. Op 1 juni jl. (!) ontvingen we reactie van VGZ waarin de beloofde oplossing wordt gemeld en toegelicht. We zijn blij dat VGZ aan ons dringende verzoek gehoor heeft gegeven.

VGZ berichtte ons op 1 juni jl. als volgt:

“Hierbij een reactie van ons over de oplossing voor de overname van de Caresq portefeuille. Mijn excuses dat we hier niet eerder op terug konden komen. Het bleek niet eenvoudig om dit goed in te richten zonder al te veel handmatige (en daardoor foutgevoelige) acties.

We hebben besloten mogelijke overschrijdingen te corrigeren voor dat deel dat wordt veroorzaakt door Caresq verzekerden. Er kan in die zin dus geen overschrijding ontstaan voor de vrijgevestigde zorgaanbieders door de overname van de Caresq verzekerden. Deze zorgaanbieders hoeven hier verder niets voor te doen. In de afrekening over 2021 wordt deze oplossing door VGZ automatisch toegepast.

Wij gaan ervan uit dat hierdoor e.e.a. afdoende wordt opgelost. Als er nog vragen zijn, horen we het graag.”

De LVVP is positief over deze oplossing, maar adviseert de leden om dit wel goed te blijven monitoren voor de eigen praktijk. Mochten hier problemen ontstaan, dan vernemen wij dat graag.

Ook interessant

Praktijkwaarneming tijdens uw vakantie

Gaat u met vakantie? Zorg dan dat u de praktijkwaarneming goed geregeld hebt. Gebruik hiervoor waar nodig de modelovereenkomst praktijkwaarneming. ...

Lees meer

ZOOMinn over formaliseren samenwerking vrijgevestigden voor aanbesteding

Het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd organiseert een ZOOMinn: een online bijeenkomst over de mogelijkheden om (juridisch) samenwerking te formaliseren ...

Lees meer