Over de LVVP

LVVP actief in belangenbehartiging van k&j-leden

LVVP actief in belangenbehartiging van k&j-leden

04-02-2015 Print

Vanwege de vele werkzaamheden die de LVVP-commissie kind&jeugd de komende tijd heeft vanwege de transitie van de jeugd-ggz naar de gemeenten, zoeken wij een eerstelijns/gz-psycholoog als extra commissielid. En het bureau zoekt k&j-leden die in de diverse regio’s als contactpersoon informatie, wensen en behoeften kunnen aangeven rondom de transitie. U kunt zich aanmelden bij Tineke Ruijl (t.ruijl@lvvp.info).

Vanaf 1 januari 2015 is de transitie van de jeugd-ggz naar de gemeenten een feit. Er is geenszins sprake van de eerder door de overheid beloofde zachte landing voor ggz-professionals die kinderen en jeugdigen behandelen. Vooral de contractering lijkt een zorgenkindje te zijn. In 2015 zullen het LVVP-bureau en de LVVP-commissie kind jeugd daarom weer veel aandacht aan de transitie besteden. In de jaren na 2015 zullen wij de positie van de vrijgevestigde ggz-professional voortdurend onder de aandacht van VNG en gemeenten brengen. Want ook de randvoorwaarden zullen nog in regelgeving worden uitgewerkt; daarin wil de LVVP de positie van de vrijgevestigde k&j-zorgaanbieder strikt bewaken.

In overleg met de LVVP-commissie kind&jeugd, stellen we ons ondersteuningsprogramma voor de komende tijd op. Naast de informatievoorziening via nieuwsbrieven en nieuwsflitsen, zal dit voorjaar een leden-enquête worden gehouden, een beleidsvisie worden opgesteld met handvatten voor de leden, zal de lijst met regionale contactpersonen worden gecompleteerd en zullen overzichten van contractmogelijkheden en voorwaarden worden opgesteld.

In 2015 zal een van de LVVP-magazines speciaal aan de behandeling van kinderen en jeugdigen en aan de transitie worden gewijd. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer