Over de LVVP

LVVP-congres: Stefan van der Stigchel over aandacht en concentratie

LVVP-congres: Stefan van der Stigchel over aandacht en concentratie

03-07-2019 Print

‘Ik dacht dat ik mensen zou moeten waarschuwen dat we naar de kloten gaan, maar het is bijna een optimistisch boek geworden’, aldus Van der Stigchel over zijn boek ‘Concentratie’ in Het Parool. Aandacht en concentratie zijn hot. Van der Stigchel schreef er twee boeken over. Als spreker op het LVVP-congres zoomt hij in op de relatie met psychische stoornissen. Meld u nu aan, want vol is vol!

Veel mensen vinden het moeilijk hun aandacht erbij te houden en kampen met concentratieproblemen. Voor mensen met een psychische stoornis is dat vaak een nóg groter probleem. Hoe komt dat? Kunnen we er iets aan doen? En zo ja, wat dan?

Dat en meer horen we op het LVVP-congres van Stefan van der Stigchel, een zeer veelzijdig onderzoeker, die zowel werkt aan fundamentele vragen over onbewuste invloeden op gedrag als aan aandachtsprocessen bij mensen met hersenbeschadiging. Om tot resultaat te komen combineert hij kennis uit verschillende vakgebieden zoals de experimentele psychologie en de neuropsychologie.

Ontmoet je collega’s op het congres, ga samen met je visitatiegroep!
Het thema van het congres is ‘ont-moeten’. Vandaar de tip om samen met uw intervisiegroep te komen. Het is vaak nog voordeliger ook om samen te reizen en het is goed voor de onderlinge uitwisseling. U kunt zich hier aanmelden voor het congres.

 

Ook interessant

113 zelfmoordpreventie: advies over suïcidale patiënten

Begin deze maand overleed Jan Mokkenstorm (1962), psychiater en oprichter van 113 zelfmoordpreventie. Jan Mokkenstorm had één duidelijke missie: een land waarin ...

Lees meer

7 oktober 2019: regiobijeenkomst ‘Organisatie en inhoud van uw praktijk anno 2019’

Na een naar onze mening zeer geslaagde regiobijeenkomst ‘Organisatie en inhoud van uw praktijk anno 2019’ in Zwolle, organiseren we op ...

Lees meer