Over de LVVP

LVVP-contractenoverzicht 2020

LVVP-contractenoverzicht 2020

29-08-2019 Print

Zoals elk jaar maken we voor de leden een overzicht van de contracten van alle zorgverzekeraars. Daar waar dat aan de orde is, zullen de contractonderdelen worden voorzien van alerts. Om het overzicht te maken, heeft de LVVP de contracten van de verschillende zorgverzekeraars nodig. Net als de meesten van u hebben we die nog niet ontvangen Zorgverzekeraars zijn wat later, omdat zij onlangs gepubliceerde nieuwe tarieven nog in de contracten moeten verwerken. Zodra we een contract ontvangen, zullen we het verwerken en in het contractenoverzicht publiceren. Als er een update van het contractenoverzicht is gedaan, zult u daarvan een melding ontvangen. Het complete contractenoverzicht zal naar verwachting in de tweede helft van september gereed zijn.

Aan de hand van informatie en mogelijke alerts bij contractonderdelen in het contractenoverzicht kunt u besluiten om al dan niet een contract met één of meerdere zorgverzekeraars aan te gaan. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen:

  • heb ik voldoende ruimte om patiënten van deze verzekeraar te behandelen met het opgelegde omzetplafond?
  • vind ik een verplichte productmix werkbaar in mijn praktijk?
  • vind ik het geboden tarief acceptabel?
  • worden er eisen aan mij gesteld die administratief te belastend zijn?

De eerder gepubliceerde special over het zorginkoopbeleid van de diverse zorgverzekeraars voor 2020 is als download te vinden op Mijn LVVP.

Ook interessant

Eindhoven, 26 november 2019: regiobijeenkomst Organisatie en inhoud van uw praktijk anno 2019

Mag ik een tweede product openen in de generalistische basis-ggz? Moet ik nu wel of niet ROM’en? Hoe werkt ...

Lees meer

ROM-gegevens vernietigd, blijf wel ROM’en

Het LVVP-bureau krijgt veel vragen van leden over de actuele stand van zaken rond ROM. Zoals we al eerder berichtten, ...

Lees meer