Over de LVVP

LVVP-magazine verschijnt volgende week

LVVP-magazine verschijnt volgende week

04-02-2015 Print

De tweede halfjaarlijkse editie van het LVVP-magazine van dit jaar ontvangt u volgende week in uw mailbox. Ook dit keer bevat het magazine verschillende interessante interviews over diverse actuele onderwerpen: over het hoofdbehandelaarschap en het kwaliteitsstatuut, over samenwerken in een zorggroep, over de voor- en nadelen van contractvrij werken, over de ins & outs van een instellingscontract, over het overzichtelijke meerjarencontract van Multizorg, over de LVVP-commissie kind&jeugd, etcetera.

Zo vertelt Pauline Meurs, voorzitter van de adviescommissie hoofdbehandelaarschap, onder meer over de gesprekken die zij met de LVVP had tijdens de onderzoeksperiode. Zij vindt dat we een sterke lobby hebben gevoerd voor de positie van vrijgevestigden. Ook vertelt zij over het kwaliteitsstatuut als beoogd instrument om het regiebehandelaarschap (de term die de commissie meer geschikt acht dan de term hoofdbehandelaarschap) goed te waarborgen. Een van de onderdelen die in het kwaliteitsstatuut is uitgewerkt, is samenwerking. In dat kader kunt u een interview lezen met LVVP-lid Joop Kersten, initiatiefnemer en voorzitter van de zorggroep PsyZorg Zuid-Limburg. Verder kunt u in dit magazine twee artikelen lezen over de contractvrije praktijkvoering. Kees Kleywegt, één van de initiatiefnemers van de stichting Zorg voor Kwaliteit, en Liedeke Vis, initiatiefnemer van de Google-group ‘contractvrije psychologen’ vertellen u over de voor- en nadelen van contractvrij werken.

En omdat steeds meer zorgverzekeraars van grotere vrijgevestigde groepspraktijken eisen dat zij een instellingscontract sluiten, vertellen LVVP-leden Albert-Jan van der Pol en Guido Mulder wat erbij komt kijken om een instelling te zijn of te worden.
Voorts kunt u een interview lezen met zorginkooporganisatie Multizorg VRZ. Deze verzekeraar biedt vrijgevestigden opnieuw een overzichtelijk en goed werkbaar meerjarencontract aan voor 2016/2017. Aansluitend aan dit artikel maakt u kennis met Marjet Sanders, lid van de LVVP-commissie kind&jeugd. En LVVP-lid Erica Aldenkamp vertelt in een mini-interview over haar praktijk en ambitie om meer aandacht te krijgen voor lagerbegaafde cliënten in de ggz.

Tot slot onze vaste rubrieken: de column en de boekbespreking. Dit alles volgende week in uw mailbox!

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer