Over de LVVP

LVVP: NZa-rapport over wachttijdenaanpak zorgverzekeraars onvolledig

LVVP: NZa-rapport over wachttijdenaanpak zorgverzekeraars onvolledig

09-06-2021 Print

Onlangs bracht de NZa het rapport ‘Controles op de wachttijdenaanpak van zorgverzekeraars: samenvattend rapport 2020’ uit. De NZa constateert na onderzoek dat zorgverzekeraars steeds meer werk maken van het terugdringen van wachttijden. De LVVP herkent dit beeld echter niet en is een andere mening toegedaan.

In tegenstelling tot wat in het NZa-rapport staat, is de ervaring van de LVVP dat zorgverzekeraars onduidelijk blijven over de criteria die zij hanteren voor een eventuele verhoging van het omzetplafond. Het enige wat duidelijk is, is het tijdstip waarop het aangevraagd kan worden. Pijnlijk detail daaraan is dat die termijn te vroeg in het jaar is: op een moment dat zich nog geen overschrijdingen voordoen.

De LVVP heeft de NZa hierover geïnformeerd en ons advies aan de NZa is: als de NZa onderzoek naar de markt doet, doe het dan goed en leg het oor dan ook te luisteren bij het segment van vrijgevestigden.

Ook interessant

‘Gemeente, maak nieuwe jeugdzorgplannen mét de professionals’

Graag attenderen we u op de ingezonden bijdrage van een LVVP-lid in het Haarlems Dagblad, met de veelzeggende titel ‘Gemeente, ...

Lees meer

Medische dossiers 20 jaar bewaren: #hoedan?

Sinds de wijziging van de Wet BIG op 1 januari 2020 dient u als zorgverlener de medische dossiers van uw patiënten 20 ...

Lees meer