Over de LVVP

LVVP ondersteunt manifest ”˜onze privacy is ook onze zorg”™

LVVP ondersteunt manifest ”˜onze privacy is ook onze zorg”™

04-02-2015 Print

De LVVP herkent zich in de zorgen van huisarts Chantal van het Zandt en ondersteunt daarom haar manifest: 'Minister, onze privacy is ook onze zorg!'. Daarin roept zij minister Schippers namens burgers en zorgaanbieders op om de regels omtrent het delen van patiëntgegevens duidelijker te maken en een eind te maken aan de privacyschending van patiënten. Als Schippers de wet niet vóór 10 september aanpast, wil de huisarts via 'crowdsuing' een kort geding aanspannen.

Wij zouden aan deze oproep willen toevoegen: “minister, ook úw privacy is onze zorg”. Want ook minister Schippers is een Nederlands staatsburger en zal in die hoedanigheid begrijpen hoe gevoelig deze materie ligt.

 

17 juni: themabijeenkomst over materiële controle

De LVVP heeft over de schending van de privacy van de patiënt overigens meerdere meldingen gedaan bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Voorafgaand aan onze ledenvergadering van 17 juni organiseren wij voor onze leden een speciale themabijeenkomst over de grenzen van materiële controle door zorgverzekeraars en de rechten en plichten daarbij voor de vrijgevestigde ggz-professional. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door een ter zake kundig jurist.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer