Over de LVVP

Maak de Monitor Transitie Jeugd bekend bij uw cliënten

Maak de Monitor Transitie Jeugd bekend bij uw cliënten

04-02-2015 Print

Kinderen, jongeren en ouders die gebruikmaken van jeugd-ggz hebben vanaf 2015 te maken met de nieuwe Jeugdwet. Cliënten en hun ouders kunnen zelf het beste aangeven of de veranderingen positief of negatief zijn. De Monitor Transitie Jeugd stelt het cliëntperspectief centraal door bundeling van signalen en directe meldingen van jongeren en ouders via cliëntenorganisaties. U kunt uw cliënten hierop wijzen met een flyer in uw praktijk; deze vindt u rechtsonder op deze website. De flyer is gemakkelijk in kleur te printen op A5- of A4-formaat. U kunt hem ook aanvragen via info@monitortransitiejeugd.nl.

De monitor heeft tot doel om zo veel mogelijk meldingen binnen te krijgen van kinderen/jongeren en hun ouders. Maar ook van professionals. Waar lopen ze tegen aan sinds 2015. Denk bijvoorbeeld aan wachtlijsten, schending van de privacy, onvoldoende informatievoorziening enzovoorts.

 

De Monitor Transitie Jeugd is een samenwerking van cliëntenkoepelorganisaties in de ggz, waaronder het Landelijk Platform GGz en brengt de onbedoelde negatieve effecten en knelpunten van de transitie van de jeugdhulp naar de gemeenten in kaart. Ook worden de mogelijke oplossingen vanuit cliëntperspectief aangekaart. De monitor loopt in 2015 en 2016. De signalen worden in regionale en landelijke rapportages zichtbaar. De rapportages bieden de mogelijkheid tot het concreet aanpakken van de knelpunten en worden toegestuurd aan belangenbehartigers, gemeenten en de rijksoverheid.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer