Over de LVVP

Manifest medezeggenschap kinderen en jongeren

Manifest medezeggenschap kinderen en jongeren

04-02-2015 Print

Het JeugdWelzijnsBeraad, LOC Zeggenschap in Zorg, Defence for Children, Ieder(in) en het Landelijk Platform GGz hebben een manifest uitgegeven waarin zij aandacht vragen voor medezeggenschap voor kinderen en jongeren in de brede jeugdhulp. Beroeps- en brancheverenigingen van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen, waaronder de LVVP, ondersteunen de notitie.

Jongerenraden in de verschillende domeinen (jeugdzorg, jeugd-ggz, jeugd-LVB) maken zich zorgen over hun positie en vertegenwoordiging in cliëntenraden. Zij willen de inspraak die ze nu hebben behouden en verbeteren.

Met het manifest worden alle gemeenten in Nederland opgeroepen om jongerenraden niet af te breken, maar juist te versterken. U kunt het manifest hier downloaden.

 

Naast de LVVP, ondersteunen de volgende beroeps- en brancheverenigingen van psychologen, psychiaters, pedagogen, psychotherapeuten, en jeugdzorgwerkers de noodkreet die is afgegeven, en onderstrepen het belang van jeugdparticipatie, ook onder de Jeugdwet.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer