Over de LVVP

Mini-enquête over schade na ontgroening

Mini-enquête over schade na ontgroening

15-02-2018 Print

Recentelijk was er in de media weer aandacht voor opvallende ontgroeningspraktijken. Het is gebleken dat er binnen deze ontgroeningen soms zodanige excessen plaatsvinden, dat er sprake is van traumatisering. Op grond van een korte enquête wil een aantal vrijgevestigde ggz-professionals tot aanbevelingen komen voor bestuurders van verenigingen en organisaties om de inwijding zó te organiseren, dat deze aan het doel beantwoordt en schade wordt voorkomen.

De onderzoekers willen zicht krijgen op de mate waarin ggz-professionals de afgelopen 10 jaar te maken hebben gehad met cliënten die last ondervinden van excessieve ontgroeningspraktijken. Mocht u hiermee te maken hebben (gehad) in uw praktijk, dan verzoeken wij u de mini-enquête in te vullen: de ‘korte inventarisatie van schade na ontgroening’. De gegevens worden alleen voor dit onderzoek gebruikt.

Ook interessant

Persbericht: vrijgevestigde ggz-aanbieders selectiever bij contractering

De contracteerbereidheid onder vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten neemt af. Met name de krappe omzetplafonds werken beperkend op de capaciteit. Daarnaast ...

Lees meer

Administratieve lusten en lasten

“Het gaat om het teveel.En om het feit dat het is losgezongen van de inherente kwaliteit en uiteindelijk ...

Lees meer