Over de LVVP

Nieuw: het stappenplan ”˜sturen op functioneren”™

Nieuw: het stappenplan ”˜sturen op functioneren”™

04-02-2015 Print

Het LVVP-bestuur heeft onlangs het stappenplan ‘sturen op functioneren’ geaccordeerd. Het is een leidraad aan de hand waarvan de zorgprofessional een collega kan aanspreken bij een vermoeden van professioneel disfunctioneren. Deze ‘aanzeggingsplicht’ is vervat in de beroepscode, maar blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren.

Het stappenplan biedt leden de mogelijkheid elkaar veilig en verantwoord aan te spreken. Maar bovenal biedt het de disfunctionerende zorgprofessional de mogelijkheid de staat van fit to practice te hervinden via een veilig onderzoeks-en coachingstraject. Het traject sluit aan op de eis dat de zorgprofessional handelt vanuit een zelfreflectief vermogen.

 

In het kader van het waar nodig sturen op functioneren van ggz-professionals die lid zijn van de LVVP wordt de komende tijd een onafhankelijke onderzoekscommissie samengesteld, die onder leiding zal staan van een ervaren jurist. Daarnaast worden twee coaches geïnstalleerd die het verbetertraject gaan begeleiden. En last but not least zal een vertrouwenspersoon worden benoemd, waarmee leden vertrouwelijk kunnen praten als zij hulp nodig hebben bij hun eigen functioneren. Zodra de invulling van deze functies een feit is, zullen wij de leden hierover uitgebreid informeren.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer