Over de LVVP

Nieuwe informatiekaart ‘Informatie-elementen bij onderlinge dienstverlening’

Nieuwe informatiekaart ‘Informatie-elementen bij onderlinge dienstverlening’

27-10-2022 Print

Op www.zorgprestatiemodel.nl is een nieuwe informatiekaart gepubliceerd met een overzicht van de informatie-elementen die geregistreerd moeten worden bij onderlinge dienstverlening. Naast de verplichte informatie-elementen bevat de informatiekaart ook een overzicht van de uitgangspunten bij onderlinge dienstverlening.

In de regeling van de NZa staat welke informatie-elementen de zorgaanbieder voor iedere patiënt en voor iedere prestatie moet registreren. Voor prestaties die als onderlinge dienstverlening worden uitgevoerd, moeten de hoofd- en onderaannemer informatie-elementen met elkaar uitwisselen om de juiste informatie-elementen te registreren.

Partijen in het programma Zorgprestatiemodel constateren dat het wenselijk is om gezamenlijk vast te stellen welke informatie-elementen bij onderlinge dienstverleningen moeten worden uitgewisseld tussen de hoofdaannemer en onderaannemer. Zo wordt voorkomen dat zorgaanbieders hier verschillend mee omgaan.

Uitgangspunt is onder andere dat (voorlopig) route 1 geldt: de onderaannemer (ofwel de medebehandelaar) declareert bij de hoofdaannemer. Er is een contractafspraak tussen de hoofdaannemer en onderaannemer waarin tariefafspraken zijn vastgelegd. Alleen de absoluut noodzakelijke gegevens worden verstuurd. Zorg dat u als hoofdaannemer de noodzakelijke informatie krijgt van de onderaannemer voor declaratie; vul de prestaties van de onderaannemer aan met de rest van de informatie-elementen, zodat u voldoet aan de NZa-regelgeving voordat u declareert.

Welke informatie-elementen u vermeldt bij de opdrachtverstrekking van de hoofdaannemer naar onderaannemer en welke informatie-elementen op de factuur van de onderaannemer naar de hoofdaannemer moeten komen, vindt u terug in de tabel die in de veldafspraak is opgenomen.

Ook interessant

Wat kunt u doen als een patiënt niet betaalt?

Werkt u ongecontracteerd, dan stuurt u de facturen vrijwel altijd rechtstreeks naar de patiënt. Niet elke patiënt betaalt ...

Lees meer

LVVP publiceert vierde versie contractenoverzicht 2023

Vandaag publiceren we de vierde versie van het contractenoverzicht 2023 exclusief voor onze leden op Mijn LVVP. In deze versie is ...

Lees meer