Over de LVVP

Nieuwe NHG-Zorgmodules Leefstijl

Nieuwe NHG-Zorgmodules Leefstijl

04-02-2015 Print

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft vier ‘zorgmodules leefstijl’ gepubliceerd. Een LVVP-lid heeft deelgenomen aan de betreffende werkgroep en de LVVP heeft de zorgmodules mede geautoriseerd. In de zorgmodules staan richtlijnen over leefstijladvisering rondom de thema’s roken, alcohol, voeding en bewegen, voor de huisarts en andere zorgverleners. Voor de patiënt zijn informatie en adviezen te vinden op Thuisarts.nl. Tevens is samen met de NPCF een zestal filmpjes en een Gezond Leven-kaart ontwikkeld.

De richtlijnen in de zorgmodules kunnen worden gebruikt in consulten van huisarts en praktijkondersteuner en voor het maken van samenwerkingsafspraken met beroepsgroepen en organisaties die met name in de eerste lijn bij de leefstijladvisering zijn betrokken. Voor leden van de LVVP is met name de module over alcoholverslaving van belang, aangezien er doorverwezen kan worden naar gz-/eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten of klinisch psychologen in de generalistische basis-ggz of de gespecialiseerde ggz. patiënten kunnen zonodig naar de huisarts worden verwezen bij vragen of problemen rond de leefstijl.

Klik hier voor de zorgmodules.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer