Over de LVVP

Nieuwe themapagina voor vrijgevestigde aanbieders jeugd-ggz

Nieuwe themapagina voor vrijgevestigde aanbieders jeugd-ggz

04-02-2017 Print

Vrijgevestigde ggz-aanbieders maken een belangrijk deel uit van het totale aanbod in de jeugd-ggz. Er is sinds kort een handzame informatiepagina beschikbaar op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor gemeenten en vrijgevestigden. Bijvoorbeeld over de intermediair voor de vrijgevestigde jeugd-ggz-professional, tips & tricks en veel gestelde vragen.

Intermediair voor vrijgevestigden

De VNG heeft een intermediair aangesteld die aandacht vraagt voor de positie van vrijgevestigde zorgaanbieders. Deze intermediair kent de positie van de vrijgevestigde zorgaanbieder goed en kan bemiddelen als een zorgaanbieder en een gemeente hulp nodig hebben in de samenwerking. Denk hierbij aan knelpunten bij administratie, privacy, inkoop en contracten.

 

Tips & Tricks
De VNG heeft een aantal tips & tricks verzameld over voorwaarden die gemeenten kunnen opnemen in het contract met vrijgevestigde jeugd-ggz-aanbieders. Vrijgevestigden kunnen hier terecht voor informatie over voorwaarden die de toegang tot een contract belemmeren.

Veel gestelde vragen
De gemeente contracteert alleen instellingen, en dan moeten vrijgevestigde aanbieders daar als onderaannemer aan de slag. Mag dat? Bij aanbestedingsprocedure eist de jeugdregio een ‘gedragsverklaring aanbesteden’ (gva). Is dat een wettelijke verplichting? Bekijk hier de antwoorden op alle veel gestelde vragen.

Ook interessant

Staatssecretaris Blokhuis wil aanpak regeldruk intensiveren

In de brief die staatssecretaris Paul Blokhuis recentelijk naar de Kamer stuurde, schrijft hij: “Samen met alle betrokken partijen wil ...

Lees meer

De LVVP zoekt leden voor projectgroepen indicatorontwikkeling

Zoals u weet, worden door het Netwerk kwaliteitsontwikkeling GGZ van 2015 tot 2017 18 kwaliteitsstandaarden ontwikkeld. Onderdeel hiervan is de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren. ...

Lees meer