Over de LVVP

Nieuwe website over gegevensuitwisseling in de zorg live

Nieuwe website over gegevensuitwisseling in de zorg live

25-06-2020 Print

Zorgaanbieders en ICT-leveranciers in de zorg vinden voortaan informatie over het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg op https://www.gegevensuitwisselingindezorg.nl. Sinds kort is deze nieuwe site van het ministerie van VWS live.

Het programma Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg werkt aan een nieuwe wet: de wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze wet gaat zorgaanbieders straks stapsgewijs verplichten om medische gegevens elektronisch met elkaar uit te wisselen.

Op de nieuwe site vindt u onder meer uitleg over het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg en informatie over normering en certificering. En u leest er ervaringen van zorgprofessionals uit de praktijk met gegevensuitwisselingen. Binnenkort wordt er ook informatie toegevoegd over het programma Digitale Toegang.

Informatieberaad Zorg
Alle sectoren in de zorg zijn bezig om elektronische gegevensuitwisseling mogelijk te maken. In overleg met het zorgveld – via het Informatieberaad Zorg – is bepaald welke gegevensuitwisselingen als eerste in aanmerking kunnen komen voor de wet Elektronische gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze gegevensuitwisselingen zijn opgenomen in de eerste editie van de zogenoemde Roadmap.

Ook interessant

De NTA 7516: het nieuwe voorschrift voor veilige e-mail

Kunt u met patiënten e-mailen? Ja, maar niet zomaar.

Lees meer

Online panel Akwa GGZ: peiling over richtlijn ggz en corona

Akwa GGZ, de alliantie kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg, heeft een online panel opgezet. Panelleden ontvangen 6 tot 8 keer per jaar ...

Lees meer