Over de LVVP

NZa moet tarieven gespecialiseerde ggz wederom herzien

NZa moet tarieven gespecialiseerde ggz wederom herzien

11-01-2018 Print

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de klacht van zorgaanbieders en zorgverzekeraars tegen de tarieven voor de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (g-ggz) gegrond verklaard. Het gaat om door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) opgestelde tarieven uit 2014 en 2015.

De NZa werd al eerder gemaand om de tarieven aan te passen. Het kostenonderzoek is volgens het CBb nog steeds van onvoldoende kwaliteit om als basis te dienen voor de tarieven. Dit is reden genoeg om te twijfelen aan de juistheid van dat onderzoek.

Het is nu aan de NZa om óf een nieuw kostenonderzoek te doen óf voor een andere oplossing te kiezen die huidige ontevredenheid onder zorgaanbieders en zorgverzekeraars weghaalt.

Zie ook ons eerdere artikel hierover in de nieuwsbrief van augustus 2017.

Ook interessant

Kosten Geschillencommissie verhoogd met 21% btw

Eind 2017 heeft de Belastingdienst te kennen gegeven dat diensten van De Geschillencommissie per 1-1-2018 belast worden met 21% btw. Dat ...

Lees meer

Marcus Huibers wint Wim Trijsburgprijs voor Psychotherapie

Vrijdag 15 december ontving prof. dr. Marcus Huibers de Wim Trijsburgprijs voor psychotherapie. De prijs voor wetenschappers werd tijdens de Dag ...

Lees meer