Over de LVVP

NZa waarschuwt VGZ, CZ en DSW vanwege onvoldoende transparant zorginkoopproces

NZa waarschuwt VGZ, CZ en DSW vanwege onvoldoende transparant zorginkoopproces

18-07-2019 Print

Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is gebleken dat VGZ, CZ en DSW één of meerdere wijzigingen in het zorginkoopproces niet tijdig en niet op de juiste manier bekend hebben gemaakt bij zorgaanbieders (zie artikel 7 Regeling transparantie zorginkoopproces Zvw). Daarom geeft de NZa deze drie zorgverzekeraars een waarschuwing.

 

Een transparant zorginkoopproces is een belangrijke voorwaarde is om te komen tot goede zorginkoop voor consumenten. De NZa heeft nu echter meerdere malen vastgesteld dat verschillende verzekeraars de regeling transparantie zorginkoopproces overtreden. De overtredingen kwamen aan het licht na meldingen en handhavingsverzoeken. De NZa heeft daarnaast nog een aantal zaken in onderzoek.

NZa gaat harder optreden
Door deze waarschuwingen voor VGZ, CZ en DSW openbaar te maken, wil de NZa verzekerden, zorgaanbieders en andere zorgverzekeraars informeren. De NZa is van plan om in het huidige zorginkoopseizoen voor 2020 harder op te treden tegen overtredingen van deze regeling. Als u vermoedt dat er sprake is van een overtreding van de regeling, dan kunt u dat melden.

Ook interessant

Wachttijden ggz voor de meeste diagnosegroepen stabiel of licht dalend

Uit de monitoring door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de wachttijden in de ggz voor de meeste diagnosegroepen stabiel ...

Lees meer

Handhaving huidige zzp-wetgeving wordt aangescherpt

Op dit moment wordt er niet gehandhaafd op de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (dba), ook wel de zzp-wetgeving genoemd. In 2020 ...

Lees meer