Over de LVVP

Oproep: lager omzetplafond VGZ voor 2022? Meld het de LVVP!

Oproep: lager omzetplafond VGZ voor 2022? Meld het de LVVP!

28-09-2021 Print

De LVVP krijgt van een aantal leden het signaal dat het omzetplafond dat zij van VGZ voor 2022 krijgen aangeboden fors lager uitvalt dan voor 2021. Is dit bij u ook het geval? Meld het ons en geef antwoord op de twee vragen die wij hieronder aan u stellen.

Na DSW heeft VGZ -net als Zilveren Kruis overigens- de contracten voor 2022 aangeboden. Vrijgevestigde ggz-aanbieders vullen eerst de vragenlijst in en krijgen op basis van de gegeven antwoorden een aanbod van VGZ. De LVVP krijgt echter van een aantal leden de melding dat het omzetplafond voor 2022 fors lager uitpakt dan voor 2021. We hebben zelfs al een melding gekregen dat het omzetplafond meer dan gehalveerd is. De redenen hiervoor zijn voor onze leden onduidelijk.

VGZ is ook verrast
Uiteraard hebben we hierover meteen contact opgenomen met VGZ. Deze geeft aan dat het niet de intentie is om vrijgevestigde ggz-aanbieders te korten op hun budget voor 2022. De zorgverzekeraar is ook verrast over het signaal en wil graag weten wat er speelt.

Oproep: geef antwoord op deze twee vragen
Daarom roepen we de leden die een contract van VGZ aangeboden hebben gekregen op om antwoord te geven op de volgende twee vragen:

  1. Hoe verhoudt zich het geboden omzetplafond voor 2022 tot het omzetplafond voor 2021? Geeft u alstublieft met een percentage aan wat uw plafond voor komend jaar is ten opzichte van dit jaar, waarbij 2021 geldt als 100%.
  2. Als u contact heeft gezocht met VGZ over een verlaging van uw omzetplafond: is VGZ bereikbaar en heeft u antwoord gekregen op de vraag waarom uw plafond lager uitvalt? Geeft VGZ een onderbouwing en zo ja, waar bestaat die uit?

We ontvangen uw reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 11 oktober 2021.

Uw input is hard nodig
We hebben uw antwoorden op de hierboven gestelde vragen hard nodig om het gesprek met VGZ te vervolgen. Gezien de respons die wij verwachten, is het niet doenlijk om op alle berichten een individuele reactie te geven. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief.

U kunt uw reactie sturen naar Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info. Veel dank alvast voor uw medewerking!

Ook interessant

Zorginstituut Nederland neemt acht ggz-kwaliteitsstandaarden op in register

Zorginstituut Nederland heeft acht kwaliteitsstandaarden voor de geestelijke gezondheidszorg opgenomen in het Register: Landelijke samenwerkingsafspraken jeugd-GGZ, Trauma, Psychose, Psychotherapie, Diversiteit, ...

Lees meer

Dick Nieuwpoort met pensioen, afscheid voor leden op alv van 17 november 2021

En dan is het zover! Op 1 september 2021 ben ik officieel met pensioen gegaan.

Lees meer