Over de LVVP

OPROEP van het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen

OPROEP van het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen

04-02-2015 Print

Het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen ijvert voor een verbetering van de kwaliteit van zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis en doet dat door middel van allerlei projecten, waaronder het podium Cluster C PS. Het kenniscentrum roept vrijgevestigde zorgaanbieders op mee te werken aan een inventarisatieOp het podium komen experts (behandelaars en onderzoekers) samen met een gemeenschappelijke interesse in de diagnostiek, behandeling en onderzoek naar Cluster C PS, om via samenwerking en kruisbestuiving kennis te vergroten en te verspreiden over de diagnostiek en behandeling van mensen met Cluster C PS. 

De leden van het kenniscentrum zijn ggz-instellingen, maar ook vrijgevestigde ggz-professionals die patiënten met deze problematiek behandelen, kunnen meewerken aan de inventarisatie van de behandelpraktijk Cluster C. Daarmee wil het kenniscentrum de actuele praktijk in kaart brengen, zodat podiumleden op de hoogte zijn van elkaars programma’s.

Het kenniscentrum is in dit kader bezig met het maken van een factsheet, een Nederlandstalig artikel voor het Tijdschrift voor Psychiatrie en een cliëntenfolder. Het centrum onderzoekt de mogelijkheid van een gemeenschappelijke studie, organiseert op 21 januari 2016 een symposium en inventariseert de huidige praktijk.

U kunt zich nader over het project laten informeren door Joost Hutsebaut via JHutsebaut@trimbos.nl.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer