Over de LVVP

OPROEP voor deelname aan het ggz-kwaliteitsnetwerk

OPROEP voor deelname aan het ggz-kwaliteitsnetwerk

04-02-2015 Print

In eerdere nieuwsbrieven deden wij een oproep aan leden om deel te nemen aan een werkgroep of adviescommissie van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. Vertegenwoordiging namens de LVVP is van groot belang, zodat ook de visie van de vrijgevestigd ggz-professional erin tot uiting komt. Een aantal zorgstandaarden wordt namelijk al in de loop van 2016 van kracht, ook voor uw praktijk!

De LVVP zoekt op dit moment afgevaardigden voor:

  • de werkgroep Zorgstandaard Dissociatieve Stoornissen
  • de werkgroep Generieke Module Vaktherapieën
  • de werkgroep Generieke module psychische klachten in de kindertijd
  • de projectgroep Kwaliteitsindicatoren zorgstandaarden.

 

Kritisch meelezen

Ook zoeken wij leden voor het kritisch meelezen van diverse conceptzorgstandaarden en generieke modules die komend jaar in de commentaarfase komen. Mocht u belangstelling hebben voor een van bovengenoemde projecten dan kunt u contact opnemen met Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info. Klik hier voor een overzicht van alle projecten de website van het netwerk kwaliteitsontwikkeling GGZ.

 

Oproep voor deelname aan projectgroep kwaliteitsindicatoren
Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ heeft adviesbureau SiRM (Strategies in Regulated Markets) gevraagd een algemene indicatorenset te ontwikkelen. Het doel van de indicatorenset is om de effectiviteit van de nieuwe zorgstandaarden te meten en nieuwe informatie voor patiënten, zorgaanbieders en zorginkopers te bieden. Er wordt aansluiting gezocht bij bestaande registratiesystemen zoals ROM. De projectgroep toetst de inhoudelijke stukken van SiRM.

Wij zoeken een LVVP-lid dat namens de vereniging in de projectgroep wil deelnemen. De verwachte tijdsinvestering is ongeveer 32 uur, waarvan 4 bijeenkomsten. De datum voor de eerste bijeenkomst is op donderdag 21 januari van 16.30-18.30 en zal plaatsvinden in de omgeving van Utrecht. Als u geïnteresseerd bent in deelname, dan u kunt u zich tot 22 december melden bij Suzanne Stomp: s.stomp@lvvp.info.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer