Over de LVVP

Patiënt met psychisch probleem wacht soms maanden op zorg

Patiënt met psychisch probleem wacht soms maanden op zorg

08-03-2018 Print

Dagblad De Gelderlander publiceerde recentelijk een artikel over omzetplafonds en wachttijden in de ggz: ‘LVVP-directeur Judith Veenendaal vindt als vertegenwoordiger van vrijgevestigde ggz-aanbieders de omzetplafonds ‘maatschappelijk niet uit te leggen’. “Onze leden willen wel patiënten behandelen en kunnen dat ook, maar de omzetplafonds beperken ons. En dan ook nog eens te bedenken dat er wachttijden zijn. Dit probleem gaat in 2018 onverminderd door en speelt bij bijna alle grote zorgverzekeraars.”

De Gelderlander sprak met meerdere patiënten met serieuze psychische klachten, die stuk voor stuk maanden moesten wachten op behandeling bij de voor hen meest geschikte behandelaar.

 

Wettelijk gezien mogen zorgaanbieders een patiënt weigeren; de zorgplicht ligt namelijk bij de zorgverzekeraar. Die moet zorgen voor een redelijk alternatief in de buurt. Vaak is dat alternatief niet voorhanden, omdat in sommige regio’s een bepaalde zorgverlener de enige aanbieder is van gespecialiseerde zorg.

Ook interessant

Weet u nog …

Weet u nog dat u als LVVP-lid gratis gebruik kunt maken van een speciale website waarop u direct kunt zien ...

Lees meer

Mini-enquête over schade na ontgroening

Recentelijk was er in de media weer aandacht voor opvallende ontgroeningspraktijken. Het is gebleken dat er binnen deze ontgroeningen soms ...

Lees meer