Over de LVVP

Patiëntenplatform vergelijkt kwaliteit en cliëntgerichtheid zorginkoop

Patiëntenplatform vergelijkt kwaliteit en cliëntgerichtheid zorginkoop

04-02-2015 Print

Het Landelijk Platform GGz (LPGGz) gaat in 2015 de verschillende zorgverzekeraars vergelijken op de kwaliteit en cliëntgerichtheid in de ggz-zorginkoop. Om de zorgverzekeraars zinvol te vergelijken, zijn in samenwerking met het bureau ZorgmarktAdvies vergelijkingscriteria ontwikkeld.

Met het ontwikkelen van vergelijkingscriteria streeft het LPGGz naar het prikkelen van zorgverzekeraars tot het verbeteren van hun zorginkoop vanuit cliënten-/familieperspectief. Hoewel de vergelijkingsinformatie ook nuttig kan zijn bij het kiezen van een zorgverzekering is het aanbieden van keuze-informatie niet het primaire doel.

Na afronding van de zorginkoopcyclus 2016 zal het LPGGz de zorgverzekeraars in de tweede helft van 2015 gaan vergelijken aan de hand van de inkoopvergelijkingscriteria. De criteria zijn zo opgesteld dat de benodigde informatie met een vragenlijst rechtstreeks bij de zorgverzekeraars opgevraagd kan worden.

De LVVP is blij met dit initiatief van het ggz-patiëntenplatform en zijn benieuwd naar de uitkomsten, die uiterlijk in november worden bekendgemaakt.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer