Over de LVVP

Projectvoorstellen implementatie zorgstandaarden

Projectvoorstellen implementatie zorgstandaarden

04-02-2015 Print

Naast de ontwikkeling van zorgstandaarden en generieke modules, heeft het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz als doel om de implementatie van zorgstandaarden in de praktijk te bevorderen. Het Netwerk levert graag een financiële bijdrage aan projecten die deze implementatie stimuleren en nodigt zorgverleners, brancheverenigingen en patiënt- en familieorganisaties in de ggz uit om projectvoorstellen in te dienen vóór 1 maart 2016. Meer informatie vindt u op www.kwaliteitsontwikkelingggz.nl/call.

Deelname LVVP-leden aan zorgstandaarden

Inmiddels participeert een twintigtal LVVP-leden in een werkgroep of adviescommissie van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. Die bijdrage is van groot belang, omdat ook de visie van de vrijgevestigd ggz-professional erin moet worden verankerd. De zorgstandaarden zijn namelijk de toekomst, ook voor uw praktijk!

 

Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling streeft naar de planmatige, continue verbetering en innovatie van de beroepsuitoefening van professionals in de ggz, opdat de door hen te leveren zorg op de juiste plek, door de juiste persoon, doelmatig, in goede samenhang en rondom de patiënt wordt verleend. Om dit te bereiken is het netwerk de spil in de ontwikkeling van richtlijnen, zorgstandaarden en generieke modules. Zij doet dit samen met beroepsverenigingen en cliënten-/familieorganisaties.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer