Over de LVVP

Registratie Jeugdwet bij Vecozo vaak niet geregeld

Registratie Jeugdwet bij Vecozo vaak niet geregeld

04-02-2015 Print

Behandelt u kinderen en jongeren in het kader van de Jeugdwet en ervaart u problemen met de uitbetaling van uw declaraties? Dan kan het zijn dat u niet of niet juist bij Vecozo bent geregistreerd. Voor een zogenaamde berichtenuitwisseling (bijvoorbeeld een declaratie) tussen gemeente en zorgaanbieder hebt u bij de agb-code van uw praktijk een erkenning Jeugdwet nodig.

Wij vernamen recentelijk van de VNG dat vermoedelijk een aanzienlijk aantal jeugd-ggz-aanbieders deze registratie niet heeft geregeld. Vanwege de hoeveelheid documentatie die zij eind 2014 te verwerken kregen, kan deze aan hun aandacht zijn ontsnapt. Mocht u nog niet zijn geregistreerd, dan kunt u dat alsnog eenvoudig realiseren:

 

Bezoek de website www.vecozo.nl, log in en klik rechtsboven in het scherm, naast uw naam, op de agb-code. Kies bij de optie 'Wijzig' voor ‘Wijzig overige gegevens’ en doe in het tekstveld het verzoek: 'Toevoegen erkenning Jeugdwet’. Uw aanvraag wordt ter verwerking doorgestuurd naar AGBcode.nl. Na het toevoegen van de Jeugdwet-erkenning aan de agb-code van uw praktijk, kunt u bij Vecozo uw registratie voor de Jeugdwet verder in orde maken.
De tweede stap is het op de Vecozo-site online invullen van het aanmeldformulier waarmee u de overeenkomst voor de Jeugdwet aanvraagt. Ook als u in het verleden al een overeenkomst met Vecozo hebt ondertekend, dient u het formulier in te vullen. Deze overeenkomst was namelijk gestoeld op de Zorgverzekeringswet en dekt niet de gegevensuitwisseling onder de Jeugdwet.

 

Als het uitblijven van de uitbetaling van de declaratie werd veroorzaakt door het ontbreken van de genoemde registratie, dan is dit probleem op deze manier verholpen. We zijn nog in gesprek met de VNG en met ict-leveranciers over de betalingsproblemen als gevolg van het ontbreken van een eenduidige betalingsproductcode voor dbc’s. Hierover informeren wij u als er meer nieuws beschikbaar is.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer