Over de LVVP

Reminder: geef uiterlijk 15 maart 2019 toestemming voor gebruik gegevens kwaliteitsstatuut

Reminder: geef uiterlijk 15 maart 2019 toestemming voor gebruik gegevens kwaliteitsstatuut

28-02-2019 Print

Al eerder informeerden wij u over de toestemmingen die Mediquest vraagt voor het doorleveren van gegevens in uw kwaliteitsstatuut. Volgens Mediquest heeft inmiddels 29% (stand per 26 februari jl.) van de zorgaanbieders toestemming gegeven. Dat betekent dat zeventig procent van de zorgaanbieders dus nog in actie moet komen. Wij raden u aan dit meteen te doen, dan hebt u het maar geregeld.

Mediquest verstuurt op donderdag 28 februari 2019 een reminder; hierin wordt stap-voor-stap uitgelegd wat u precies moet doen. Voor aanvullende informatie verwijzen we u naar de onderstaande nieuwflitsen en -artikelen van de LVVP.

 

Meer weten?

 

Aandachtspunten

  • Wilt u eerst bekijken wat er in uw ks staat? Maak dan eerst een download van het oorspronkelijke pdf-formulier onder ‘invullen kwaliteitsstatuut. Hiervoor moet u een eindje naar beneden scrollen) en bekijk die. Zodra u op de link ‘wijzig mijn goedgekeurde kwaliteitsstatuut’ klikt, gaat Mediquest ervan uit dit als wijzigen van uw ks en zal er opnieuw getoetst worden. Als u bij ‘kwaliteitsstatuut invullen’ het kwaliteitsstatuut opent, dan gaat Mediquest ervan uit dat u uw kwaliteitsstatuut wilt wijzigen. Ook als u geen letter aan de tekst verandert. In dat geval krijgt u vervolgens de knop ‘kwaliteitsstatuut indienen’ te zien. Als u hierop klikt c.q. daarmee akkoord gaat, dan wordt uw ks opnieuw getoetst. Na 24 uur kunt u in uw account bekijken of uw ks is goed- of afgekeurd.
  • Zet de juiste vinkjes aan. Bij een aantal vragen krijgt u de mogelijkheid om een link in te vullen of een bestand te uploaden. Let erop dat u het vinkje aanzet bij de keuze die u maakt! Als u een link invult, zet u een vinkje voor ‘link invullen’, als u een bestand uploadt, dan zet u het vinkje voor dat item aan. Staat er geen vinkje aan of staat het vinkje bij het verkeerde item aan, dan denkt het systeem dat u een fout hebt gemaakt. Uw ks wordt dan afgekeurd. Dit geldt in ieder geval voor de vragen 6, 8 en 9.

 

Is uw ks afgekeurd?

  • Als uw ks afgekeurd is, dan wordt daarbij altijd vermeld wat de reden is en welke vragen onvolledig of onjuist zijn ingevuld. U krijgt meteen de gelegenheid om het ks opnieuw te wijzigen en in te dienen. Check dan of u de juiste vinkjes hebt geplaatst en of u een link hebt ingevuld of een bestand hebt geüpload. Zie de 2e bullet hierboven.
  • Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact op met Mediquest via tel. (088) 126 39 15, maandag, dinsdag en donderdag van 9-12 en 13-16 uur.

 

Vragen?

  • Technische vragen? Neem contact op met Mediquest:
  • Inhoudelijke vragen? Neem contact op met het LVVP-bureau, bureau@lvvp.info.

 

Ook interessant

Save the date: LVVP-congres op 27 september 2019!

Noteert u vrijdag 27 september 2019 vast in uw agenda! Op deze dag organiseert de LVVP weer het tweejaarlijkse congres voor haar ...

Lees meer

Wet BIG wijzigt: BIG-nummer vermelden en tuchtrecht aangepast

Zoals wij al eerder berichtten, verandert binnenkort de Wet BIG. Gevolg is onder andere dat BIG-geregistreerde professionals vanaf dat moment ...

Lees meer