Over de LVVP

Snel en gemakkelijk: de online dbc-regeltool 2016

Snel en gemakkelijk: de online dbc-regeltool 2016

04-02-2016 Print

De dbc-regeltool van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt de regels over de registratie van dbc’s overzichtelijk, toegankelijk en overal beschikbaar. De tool wordt jaarlijks aangepast en bevat nu de regels die geldig zijn in 2016. Hiermee sluit de NZa aan bij de wensen van ggz-professionals, die het snel en gemakkelijk vinden en delen van informatie belangrijk vinden.

De online versie combineert de overzichtelijkheid van de ‘papieren’ regels in de nadere regel gespecialiseerde ggz met de voordelen van een webinterface, zoals gemakkelijke navigatie en de mogelijkheid om informatie te filteren op soort instelling of praktijk. De dbc-regeltool heeft een overzichtelijke indeling volgens de stappen in de registratie van een dbc: openen, typeren, registreren en sluiten. Bovendien is in één oogopslag te zien welke regels gewijzigd zijn ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

De dbc-regeltool is per 2016 uitgebreid met de validatie-, declaratie- en informatiebepalingen die ook in de nadere regel verwoord worden. De tool geeft daarmee een nog completer beeld van de benodigde handelingen voor een juiste zorgregistratie. De spelregeltool ggz 2016 is te bereiken via deze link. De oorspronkelijk door DBC-Onderhoud ontwikkelde dbc-tools van voorgaande jaren blijven gewoon beschikbaar voor dbc’s die in die jaren geopend zijn.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer