Over de LVVP

Stefan van der Stigchel hoofdspreker op LVVP-congres

Stefan van der Stigchel hoofdspreker op LVVP-congres

11-04-2019 Print

In de vorige nieuwsbrief berichtten we u al dat Malou van Hintum, Paul Blokhuis en Dirk de Wachter in diverse rollen op LVVP-congres zullen spreken. Daar komt nu een nieuwe naam bij: Stefan van der Stigchel. Deze 38-jarige wetenschapper is onlangs benoemd tot hoogleraar cognitieve psychologie en houdt zich bezig met waarneming, aandacht en concentratie.

De 38-jarige Stefan van de Stigchel is veelgevraagd spreker, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is daarnaast lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers. Zijn boek ‘Zo werkt aandacht’ verscheen in 2016 bij Maven Publishing en is in januari 2019 wereldwijd verschenen bij MIT Press. Zijn boek ‘Concentratie’ verscheen in november 2018 bij Maven Publishing.

Wetenschapsjournalist Malou van Hintum zal als dagvoorzitter de congresdag in goede banen leiden. Ze schrijft stukken voor grote dag- en weekbladen en publiceerde onder andere de boeken ‘Brein onder druk’ en ‘Doe eens normaal’.
Staatssecretaris Paul Blokhuis is aanwezig om het jubileumboek – bestaande uit bijdragen aan de LVVP-schrijfwedstrijd – in ontvangst nemen; tevens zal hij een korte lezing houden.
De bekende Vlaamse psychiater-psychotherapeut Dirk de Wachter is diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Hij is auteur van ‘Borderline times’, ‘Liefde’ en ‘De wereld van de Wachter’. Dirk de Wachter zal optreden als hoofdpreker.

In de tweede helft van april ontvangt u een het programma en vanaf dat moment kunt u zich aanmelden.

Ook interessant

Afhandeling terugbetalingen door Menzis

Zoals u inmiddels weet, heeft de LVVP de arbitragezaak tegen zorgverzekeraar Menzis gewonnen. Menzis zal de bedragen die zij op ...

Lees meer

Meedoen aan de schrijfwedstrijd? Stuur uw bijdrage voor 15 mei in!

De LVVP bestaat in 2019 vijf jaar. Om dat te vieren, organiseren we een schrijfwedstrijd voor leden. Het thema is gelijk ...

Lees meer