Over de LVVP

SVR-klantportaal voor aanlevering ROM-data aan SBG

SVR-klantportaal voor aanlevering ROM-data aan SBG

04-02-2016 Print

Recentelijk is de Stichting Vrijgevestigden ROMmen (SVR) opgericht ten behoeve van de aanlevering van ROM-data aan de stichting Benchmark GGZ (SBG). De stichting is een initiatief van de ggz-branchepartijen zelf: LVVP, NVvP en NIP. Het klantportaal van de SVR is al enige tijd open voor het beantwoorden van vragen en is dé centrale plek voor alle vrijgevestigde ggz-aanbieders om de (verplichte) aanlevering van ROM-data aan de Stichting Benchmark GGZ (SBG) mogelijk te maken. U kunt zich nu via het klantportaal van SVR registreren. Zonder die registratie is het niet mogelijk om vanaf 1 januari 2017 uw ROM-data bij SBG aan te leveren; die aanlevering is verplicht en is al mogelijk vanaf 1 oktober 2016. Let op: een eventueel eerdere registratie bij SBG leidt niet automatisch tot een registratie bij het klantportaal van de SVR. U dient zich dus opnieuw te registreren via het SVR-klantportaal. Bewaar de documentatie zorgvuldig voor uw externe verplichtingen.

U kunt zich online registreren in een aantal korte stappen:

  • Ga naar het klantportaal van SVR via www.vrijgevestigde.nl. Na het invullen van uw gegevens (naw-gegevens, agb-code en VECOZO-nummer) ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink.
  • Door op de bevestigingslink te klikken bevestigt u uw registratie bij het klantportaal.
  • Vervolgens worden uw gegevens gevalideerd. Na een succesvolle validatie stelt u een eigen wachtwoord in voor uw account. Mocht u de melding krijgen dat de validatie van uw gegevens onverhoopt niet gelukt is, dan neemt één van de medewerkers van het klantportaal contact met u op.
  • Geef aan met welke leverancier(s) u werkt. Staat uw leverancier niet in de lijst? Vul dan de gegevens van uw softwareleverancier in, zodat het klantportaal contact op kan nemen om hen te instrueren.
  • Ten slotte kunt u uw registratie afronden door aan te geven dat u akkoord gaat met de twee contracten van de SVR. Deze contracten kunt u via het klantportaal downloaden en bekijken.

 

Welke contracten worden in het klantportaal afgesloten?
Bij uw registratie dient u akkoord te gaan met twee contracten:

  • De overeenkomst met de SVR, waarin u als vrijgevestigde opdracht geeft aan de SVR tot het (laten) aanleveren van uw ROM-data aan SBG.
  • Een bewerkersovereenkomst met de SVR waarin vastgelegd wordt hoe de SVR omgaat met de bewerking van uw ROM-data.

U kunt deze beide overeenkomsten tijdens het registratieproces downloaden via het klantportaal. De overeenkomsten zijn opgesteld in overleg met genoemde beroepsverenigingen (LVVP, NVvP en NIP) en getoetst op de in de ggz geldende normen voor bescherming van persoonsgegevens.

 

Zijn mijn ROM- en praktijksoftware-leverancier al aangesloten op de centrale infrastructuur?
De meeste leveranciers zijn op de hoogte gebracht van het verloop van de SBG-aanlevering voor vrijgevestigden, en zijn bereid om de aansluiting met de SVR te realiseren. Bij registratie op het klantportaal ziet u direct de status van uw eigen ROM- en praktijksoftwareleverancier. De Minimale Dataset (MDS) beschrijft welke gegevens benodigd zijn voor aanlevering van ROM-data aan SBG. Indien gegevens ontbreken, gezien deze niet in het bezit zijn van uw ROM-leverancier, worden deze gegevens (dbc/gb-ggz-prestatie en enkele geanonimiseerde patiëntkenmerken) aangeleverd vanuit de praktijksoftware. Vanaf 1 oktober start de SVR de verwerking van de ROM-data van aangesloten leveranciers.

 

Moet ik nu ook een EPD aanschaffen?
Er is enige verwarring ontstaan over het woord EPD in eerdere berichtgeving. Met EPD wordt in feite de praktijksoftware bedoeld waarmee u dbc’s en/of gb-ggz-prestaties registreert en declareert. Als u bijvoorbeeld gebruikmaakt van de LVVP ROM-portal, dan zijn er nog enkele patiënt- en behandelgegevens nodig om uw ROM-data compleet te maken. In geval u dus gebruik maakt van twee verschillende leveranciers voor ROM en praktijksoftware, moet u beide vermelden bij uw registratie in het SVR-klantenportaal.

 

Wat kan ik nog meer doen in het klantportaal van SVR?
U kunt nu terecht in het klantportaal voor registratie en antwoord op uw vragen. Vanaf 1 oktober 2016 kunt u bij het klantportaal ook terecht voor:

  • inzien van de status van uw aanlevering

het bekijken van de validatierapporten van uw ROM-datainzien van rapporten van de aan de SBG aan te leveren data.

 

Volg een gratis webinar op 8 september!
Op donderdag 8 september organiseert de Stichting Vrijgevestigden ROMmen om 16.00 uur een gratis webinar waar u praktische informatie ontvangt over onder andere het waarom van ROM en het aanleveren van ROM-data. Tijdens het webinar wordt u door de aanleiding en praktische aanlevering van ROM-data heen geleid en wordt de toegevoegde waarde toegelicht. Tevens kun u live per chat uw vragen stellen. Zet deze datum in uw agenda en schrijf u hier in. Na aanmelding ontvangt u een automatische bevestiging met daarin de directe link naar het webinar en een unieke inlogcode (deelnemer- en toegangscode). Deelnemen aan het webinar kan via een tablet, smartphone of computer. Let op: deze toegangsgegevens heeft u nodig om deel te kunnen nemen aan het webinar op donderdag 8 september. Bewaar de bevestigingsmail daarom goed. Mocht u een specifieke vraag hebben voor de webinar, dan kunt u deze vraag direct meesturen met uw aanmelding voor het webinar.

 

Meer informatie
Voor vragen over registratie en andere zaken kunt u altijd terecht bij het klantportaal (via www.vrijgevestigde.nl). De virtuele assistent – Isa – beantwoordt uw vragen. Mocht Isa uw vraag niet volledig kunnen beantwoorden, dan is de servicedesk telefonisch (088-3450320) of via de chat bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Wilt u teruggebeld worden op een moment dat het u uitkomt? Laat dan een terugbelverzoek achter.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer