Over de LVVP

Toets uw praktijkvoering via het visitatietraject

Toets uw praktijkvoering via het visitatietraject

04-02-2015 Print

In de ledenvergadering van 17 juni gaven de VvAA-juristen onder meer aan dat een goede dossiervoering essentieel is in geval u een materiële controle krijgt. Een correcte praktijkvoering geeft u namelijk zekerheid bij het bewaken van uw professionele grenzen. Een doeltreffend middel om te toetsen of uw praktijkvoering voldoet aan de wet- en regelgeving c.q. de LVVP-kwaliteitscriteria, is deelname aan ons visitatietraject.

De dossiervoering is een van de elementen die tijdens de LVVP-visitatie aan bod komen. Daarnaast komen de intake en de indicatiestelling aan de orde, de behandeling en het behandelplan, de evaluatie, het praktijktestament, informatie aan cliënten, et cetera.

Soms hebben leden nog het idee dat zij hun praktijk eerst op orde moeten hebben alvorens deel te kunnen nemen aan het visitatietraject. Dat is een misvatting, omdat de visitatie juist is bedoeld om van elkaar te leren in het (permanente) verbeterproces. Voor voormalig LVE-leden geldt dat de criteria in het LVE-handboek grotendeels overeenkomen met de kwaliteitscriteria van de LVVP.

 

Doe tijdig mee aan visitatie

Zorg dat uw praktijkvoering kwalitatief op orde is. De LVVP adviseert u dan ook om tijdig mee te doen aan een visitatietraject en niet te wachten tot het laatste jaar waarin u gevisiteerd dient te worden. Daar komt bij dat het in sommige regio’s lastiger is om een visitatiegroep van minimaal zes personen bij elkaar te krijgen. In het najaar zijn er nog plaatsen beschikbaar bij diverse visitatiegroepen. Aarzel niet en meld u zo spoedig mogelijk aan!

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer