Over de LVVP

‘Van groepspraktijk naar vrijgevestigde instelling’

‘Van groepspraktijk naar vrijgevestigde instelling’

04-02-2015 Print

Op 5 november jl. organiseerde de LVVP een bijeenkomst voor LVVP-leden die een vrijgevestigde instelling zijn of moeten worden om in aanmerking te komen voor een contract met een zorgverzekeraar. De bijeenkomst werd goed bezocht. Directeur Judith Veenendaal en beleidsmedewerker Annemarie van der Meer gaven uitleg over de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi): wanneer valt een groepspraktijk daaronder en wat zijn de verschillen tussen de twee ggz-categorieën van de WTZi. De LVVP behartigt immers ook de belangen van groepspraktijken die vrijgevestigde instelling zijn of moeten worden. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

LVVP-lid Albert-Jan van de Pol van instelling GGZ Veenendaal vertelde uitgebreid over het omvormen van zijn groepspraktijk tot vrijgevestigde instelling en op welke wijze hij alle verplichte WTZi-eisen en ook aanvullende eisen van zorgverzekeraars heeft geïmplementeerd in zijn instelling. Het LVVP-bureau en Albert-Jan hebben deze middag veel vragen van leden beantwoord. 

 

De powerpointopresentaties die deze middag zijn gepresenteerd, zijn in te zien op Mijn LVVP, het ledendeel van onze site. Dit geldt ook voor de reeks documenten die door de LVVP in samenwerking met GGZ Veenendaal aan LVVP-leden worden aangeboden. U kunt deze documenten (denk aan een reglement voor een raad van bestuur/toezicht, kwaliteitshandboek, crisisprotocol en reglement cliëntenraad) als basis gebruiken en er desgewenst informatie uit uw vrijgevestigde praktijk/instelling aan toevoegen.

Ook interessant

LVVP-expertteam e-mental health gaat platforms testen

Vijf LVVP-leden kunnen zich expert noemen op het terrein van e-mental health (emh). Zij hebben deelgenomen aan de eerdere pilot ...

Lees meer