Over de LVVP

Vermindering bureaucratie op verbeteragenda zorgverzekeraars

Vermindering bureaucratie op verbeteragenda zorgverzekeraars

04-02-2015 Print

De LVVP was recentelijk op uitnodiging aanwezig bij de kick-off-bijeenkomst van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), waar we een toelichting hebben gegeven op de administratieve lasten van vrijgevestigde ggz-professionals. ZN gaat werkgroepen formeren, waarin ook de LVVP zal participeren. En op verzoek van ZN leveren we binnenkort onze ‘administratieve-lasten-top-10’ aan.

Na een ‘zomertraject’ met huisartsen en patiëntenorganisaties willen zorgverzekeraars graag ook met andere zorgverleners in de eerste lijn structureel in gesprek over de vermindering van de administratieve lastendruk. Het is een van de onderwerpen op de Verbeteragenda van Zorgverzekeraars Nederland. Op de onlangs gehouden kick-off-bijeenkomst ‘Minder bureaucratie in de eerste lijn’ heeft de LVVP een toelichting gegeven op de administratieve lasten van vrijgevestigde ggz-professionals. ZN wil met de vergaarde informatie concrete verbeteringen realiseren. We gaan participeren in één van de op te richten werkgroepen en leveren binnenkort de tien meest voorkomende administratieve obstakels aan ZN aan. Die gelden niet alleen voor de vrijgevestigde ggz-professionals in de ‘eerste lijn’, maar voor álle LVVP-leden, zowel in de generalistische basis-ggz als de gespecialiseerde ggz. We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer