Over de LVVP

VG VIPP: gratis webinars over werken met een toekomstbestendig epd

VG VIPP: gratis webinars over werken met een toekomstbestendig epd

04-03-2021 Print

Een toekomstbestendig epd is onmisbaar. Niet alleen in het kader van het zorgprestatiemodel, maar ook vanwege nieuwe wetgeving over het digitaal uitwisselen van gegevens, waar VIPP voor vrijgevestigden onderdeel van uitmaakt. De LVVP is betrokken bij de ontwikkeling hiervan, het ministerie van VWS heeft subsidie verstrekt. Er is een programmabureau VG VIPP opgezet, uitgevoerd door BDO, dat u gaat helpen om u hierop voor te bereiden. Het programmabureau organiseert half maart twee gratis webinars over het werken met een toekomstbestendig epd.

De komende periode zal het programmabureau VG VIPP u informeren over het werken met een toekomstbestendig elektronisch patiëntendossier. Niet alleen in het kader van gegevensuitwisseling met de patiënt, maar ook in het kader van het zorgprestatiemodel (de nieuwe bekostiging van de ggz die vanaf 2022 geldt) wordt het belangrijk om met een epd te werken. Een aantal softwareleveranciers heeft zich aangesloten bij VG VIPP; zij gaan ervoor zorgen dat u als klant toekomstbestendig bent op het gebied van ict en declaraties.

Gratis webinars op 11 en 16 maart 2021
Meer weten over VG VIPP, MedMij, pgo’s, epd’s en het belang en de mogelijkheden voor u in de vrijgevestigde praktijk? Volg dan een van de twee gratis webinars die het programmabureau VG VIPP hierover voor u organiseert. De webinars zijn op:

  • donderdag 11 maart 2021 van 19.00 tot 20.00 uur;
  • dinsdag 16 maart 2021 van 17.00 tot 18.00 uur.

 

Aanmelden kan via de website van VG VIPP. We attenderen u erop dat de webinars niet opgenomen worden; terugkijken op een later tijdstip is dus niet mogelijk. Bij voldoende animo zal het webinar eind maart nogmaals worden georganiseerd.

Tweede informatiekaart
Het programmabureau heeft een tweede informatiekaart gemaakt, dit keer over optimaal werken met een elektronisch patiëntendossier (epd). De informatiekaarten vindt u op de website van VG VIPP.

Op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor de nieuwsbrief of volg VG VIPP op LinkedIn.

Ook interessant

Testbeleid corona voor zorgmedewerkers aangepast, vaccinatie vanaf mei

Weet u wat u moet doen als een huisgenoot of nauw contact klachten heeft en/of zich laat testen op ...

Lees meer

LVVP op tv: Judith Veenendaal in ‘De Barometer’

UPDATE- In het RTL-Z programma De Barometer worden succesverhalen van ondernemers gedeeld. Iedere week ligt de focus op een andere ...

Lees meer