Over de LVVP

VNG reageert positief op brief LVVP en NVRG

VNG reageert positief op brief LVVP en NVRG

04-02-2016 Print

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen, heeft de LVVP samen met de NVRG een brief gestuurd naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met als pleidooi systeemtherapie voor jeugd-ggz op te nemen in het verzekerde pakket van gemeenten. Deze brief is vorige week besproken in een overleg onder leiding van de VNG.

De VNG gaf aan het pleidooi helder te vinden en adviseert haar leden, de gemeenten in Nederland, dan ook om systeemtherapie te vergoeden. De VNG heeft de LVVP en de NVRG gevraagd om na te gaan welke gemeenten dit niet vergoeden. We hebben deze vraag inmiddels uitgezet bij onze regionale k&j-contactpersonen. De NVRG doet hetzelfde bij haar leden. De gezamenlijke uitkomst van beide inventarisaties zal aan de VNG worden gestuurd. De VNG heeft toegezegd om gemeenten die systeemtherapie niet vergoeden, aan te zullen spreken en hen te verzoeken dit alsnog te realiseren. De LVVP en ook de NVRG zijn positief gestemd over deze reactie van de VNG en zien toe op juiste naleving ervan.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer