Over de LVVP

VNG start werkgroep privacy jeugd-ggz

VNG start werkgroep privacy jeugd-ggz

04-02-2015 Print

Op aandringen van onder andere de LVVP heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) recentelijk besloten een aparte werkgroep ‘privacy jeugd-ggz’ te starten. Doel van deze nieuwe werkgroep is om casussen van privacyschendingen in de jeugd-ggz te bespreken en oplossingen te bedenken, maar ook om beleid te ontwikkelen dat eventueel in wet- en regelgeving geborgd dient te worden.

De LVVP vindt de komst van de nieuwe werkgroep een goede zaak. LVVP-leden kunnen hun knelpunten rondom de privacy in de jeugd-ggz blijven mailen naar Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info. Wij halen dan de gemene delers uit deze reacties en kaarten ze aan in de werkgroep. Relevante besluiten uit de werkgroep komen vervolgens aan de orde in de nieuwsbrief.

 

Ministeriële regeling
Overigens participeert de LVVP ook in het overleg over een definitieve ministeriële regeling met betrekking tot de Jeugdwet. Privacy is een van de onderwerpen die daarbij alle aandacht heeft. Medio januari ontvangt de LVVP de concepttekst van de regeling, die wij opnieuw met aandacht zullen bekijken en becommentariëren. We houden u op de hoogte!

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer