Over de LVVP

Vragen over laaggeletterdheid in de zorg

Vragen over laaggeletterdheid in de zorg

04-02-2015 Print

In september 2014 is de campagne ‘Taal maakt gezonder’ gelanceerd. De campagne is een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven en de Verenigde EersteLijns Organisaties (VELO), waarin de LVVP participeert. De campagne helpt 64.000 zorgverleners om meer laaggeletterde patiënten door te verwijzen naar taalscholing. Heeft de campagne gewerkt?

Het doel van ‘Taal maakt gezonder’ is om meer bekendheid te geven aan laaggeletterdheid in de zorg. De Stichting Lezen & Schrijven wil nu nagaan hoe succesvol deze campagne is geweest. Daarvoor verzoeken wij u om vóór 23 februari a.s. een korte online vragenlijst in te vullen, ook als u niet bekend bent met de campagne. Dit kost maximaal tien minuten van uw tijd. U vindt de vragenlijst onder deze link. Uw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. De resultaten worden in april gepubliceerd op de website van Stichting Lezen & Schrijven.

 

Een kleine 10% van de Nederlandse bevolking heeft vergaande moeilijkheden met begrijpend lezen en taalverwerking, wat hen belemmert in het dagelijkse functioneren. Recent onderzoek wijst uit dat taalscholing in meerdere opzichten leidt tot gezondheidswinst. Zorgverleners kunnen hier een grotere rol in spelen. Informatie over welke middelen u daarbij kunt inzetten in uw praktijk, vindt u hier.

 

VELO bestaat naast de LVVP uit: LHV, KNGF, KNMP, KNMT, V&VN, KNOV en Actiz.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer