Over de LVVP

Vragenlijst Vektis praktijkinformatie

Vragenlijst Vektis praktijkinformatie

27-08-2020 Print

Sinds vorig jaar verzamelt Vektis namens alle verzekeraars de basisinformatie over uw praktijk. Zorgverzekeraars baseren hun contracten met zorgaanbieders op de informatie die u aanlevert. Hieronder vindt u puntsgewijs wat ons over deze vragenlijst bekend is.

  • Invullen van de Vektis-vragenlijst is niet verplicht.
  • Ons is dan ook niet bekend dat er sancties verbonden zouden zijn aan het niet invullen van de vragenlijst.
  • Of u wel (deels) of niet contracteert, de gegevens die u invult gaan sowieso naar alle verzekeraars. U kunt dus niet kiezen om alleen gegevens aan te leveren bij verzekeraars waarmee u contracteert.
  • Het kan zijn dat u, bij niet- of selectief contracteren, eenvoudiger een betaalovereenkomst kunt sluiten als u de vragenlijst invult. Of u, bij niet- of selectief contracteren, eenvoudiger een betaalovereenkomst krijgt als u de vragenlijst invult, is onbekend.
  • Als u een (voor een bepaalde verzekeraar) nieuwe aanbieder bent, dan kan de vragenlijst een manier zijn om uzelf als zodanig kenbaar te maken. Als een zorgverzekeraar u niet kent, zal hij u ook geen contract aanbieden. U kunt uzelf c.q. uw interesse in een contract echter ook op een andere manier kenbaar maken (bijvoorbeeld door u te melden bij de desbetreffende verzekeraar(s) na publicatie van het inkoopbeleid).

 

Zie ook dit bericht dat wij vorig jaar over deze vragenlijst in onze nieuwsbrief plaatsten.

Ook interessant

Lever uw wachttijden aan bij Vektis

Ggz-praktijken zijn verplicht hun wachttijden maandelijks (voor elke 10e van de maand) door te geven aan Vektis. Misschien is het ...

Lees meer

Beleidsregel beschikbaarheidsbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2021

De beleidsregel beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2021 (BR/REG – 21140) en de eindrapportage kostenonderzoek MVO SBOH zijn gepubliceerd. Deze beleidsregel geldt voor subsidiejaar 2021 ...

Lees meer