Over de LVVP

Vrije artsenkeuze opnieuw ter discussie door voorgenomen wetswijziging

Vrije artsenkeuze opnieuw ter discussie door voorgenomen wetswijziging

23-04-2020 Print

Zoals we op 9 april 2020 al berichtten, heeft de LVVP de lobby voor de vrije artsenkeuze weer opgestart. Na onze berichtgeving zijn ook andere partijen ons daarin gevolgd. We constateerden namelijk dat een voorgenomen wetswijziging over artikel 13 van de Zorgverzekeringswet nog voor de zomer op de agenda van de Tweede Kamer staat.

Het wetsvoorstel staat haaks op het hoofdlijnenakkoord voor de ggz: het uitgangspunt daarvan is namelijk het stimuleren van contracteren in plaats van het tegengaan van ongecontracteerd werken.

We vinden het zorgwekkend dat een dergelijke belangrijke en principiële wetswijziging in crisistijd met spoed geagendeerd wordt. Hierdoor komt het democratisch proces in gevaar. Wij zijn dan ook van mening dat de behandeling van dit wetsvoorstel uitgesteld dient te worden, zodat de behandeling ervan ordentelijk en democratisch kan verlopen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook interessant

Actueel coronanieuws 23 april 2020

Dagelijks voegen we nieuwe teksten toe aan het coronadossier op de website van de LVVP. Bovenaan elke pagina vindt u ...

Lees meer

Dbc-regeltool van de NZa met regelgeving 2020

Wilt u iets weten over de dbc-regels? Kijk dan in de dbc-regeltool. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft een online hulpmiddel voor ...

Lees meer